DOK12

Bieb op school

"Wie leest, leert de wereld!"
Daarom de Bibliotheek op school

 

Het belang van lezen
Wie leest, leert de wereld!

Waarom is het belangrijk om je kind aan te moedigen om te lezen? Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Want lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school.
Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Gaat het alleen om kennis? Nee, verhalen en gedichten helpen je kind ook om zich beter in te leven en om meer begrip te hebben voor anderen. Zo komen zij beter mee in de samenleving.

De Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school slaan DOK12 en de Bibliotheek Eemland de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis. We willen kinderen stimuleren om meer te lezen.
Daarom werken we als DOK12 graag mee aan de Bibliotheek op school. In de schoolbibliotheek staan mooie en actuele boeken die de kinderen zelf kunnen kiezen en lezen, waaruit voorgelezen wordt en waarover we in de klas praten - zo vergroten we de taalontwikkeling en mediawijsheid van uw kind.

Leesconsulent Berteke Kwak van de Bibliotheek Eemland zorgt er samen met alle leerkrachten voor dat de kinderen van DOK12 met meer plezier gaan lezen!

Meer informatie over het programma de Bibliotheek op school: Klik hier
Via deze link kunt u naar de website van het leerlingenportal: Aura Junior. Hier vindt u leuke boekentips en kunt u zien wat uw kind leest op school.

DOK12
Laakboulevard 412
3825 KL Amersfoort
Bekijk op de kaart